banner

 

 

 

 

 

 

Denkwerk voor twee

Spelen met uw hond kan op allerlei manieren, van speurspelletjes tot denkspelletjes. Dit is niet alleen leuk, maar draagt ook bij aan een goede relatie tussen u en uw hond, doordat u samen aan de gang gaat, samen bezig bent, een kwaliteitsmomentje voor u en uw hond. Een hond zal lekkerder in zijn of haar vel zitten, zal ook rustiger zijn in de omgang, minder snel ziek zijn en een gezonde eetlust vertonen.
Daarbij is het een goede uitlaatklep voor (overtollige) energie. Want de huidige huishond hoeft nu eenmaal niet meer op zoek te gaan naar zijn of haar kostje en wordt ook vaak niet meer ingezet voor het werk waarvoor de hond van origine gefokt is. Een hond die bruist van energie of verveling zoekt een andere manier om zijn of haar energie kwijt te raken. Helaas voor ons is dat in onze ogen vaak ongewenst gedrag, denk maar aan het slopen van speeltjes, meubilair, uit het dak gaan als bezoek komt of trekken tijdens wandelingen.

Spelen kan op vele manieren. Echter, niet ieder baasje is in de mogelijkheid om bv naast de hond te gaan rennen zoals bij behendigheid of lange wandelingen te maken. Of de hond kan dit niet meer tgv ouderdom of beperking. Of het weer is gewoon te slecht. Voor hen zijn de denkspellen ideaal: u doet een beroep op de hersenen van de hond wat ook tot vermoeidheid leidt en een voldaan gevoel geeft. Bij denkspellen leert u uw hond tevens een goede zelfbeheersing en omgaan met stress en opwinding.

Tijdens de workshop zullen een aantal denkspellen de revue passeren. Er wordt aandacht besteed aan de spelregels en voorzorgsmaatregelen.

Denkwerk voor twee wordt aangeboden als workshop, individueel of in groepsverband, maar ook in cursusvorm. Neemt u voor meer informatie of vragen contact op via info@dehondenhulp.nl

denkwerk