banner

 

 

 

 

 

 

CURSUS OP MAAT

Naast gedragstherapie en privébegeleiding, bied ik ook individuele cursussen op maat aan. Dit kunnen bezigheidscursussen zijn zoals treibball of denkwerk voor twee (zie workshops), maar ook opvoedingscursussen.

De cursussen worden afgestemd op de individuele wensen en mogelijkheden van de baas en hond. Ze zijn voorzien van een uitgebreid stuk theorie, zodat u ook het hoe en waarom leert. Dit heeft als voordeel dat u thuis zelf verder aan de slag kunt en het leren niet ophoudt als u bij mij vertrekt. De cursussen kunnen afhankelijk van de mogelijkheden bij u thuis worden gegeven of op locatie.

Ideaal dus als u niet in de gelegenheid bent naar een hondenschool te gaan, u zich niet prettig voelt in een groep, u thuis wilt leren, uw hond gedragsproblemen heeft waardoor groepslessen onwenselijk zijn, of u of uw hond speciale aandacht wensen ivm een beperking.

Voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neemt u contact op met info@dehondenhulp.nl

Naast de cursussen op maat, kunt u ook bij mij terecht voor losse (theorie)lessen. Bijvoorbeeld als u uw hond nog niet goed los durft te laten, de eerste keer gaat zwemmen of u wilt uw hond iets specifieks leren wat thuis handig is. Maar ook als u meer wilt weten over bijvoorbeeld opvoeden, advies aanschaf (ras)hond, medische kennis of hondentaal.

 

Kind-hond

Een specifieke cursus die ik hier graag wil noemen, is de kind-hond cursus. In Nederland vinden nog elke dag te veel (bijt)incidenten plaats tussen kinderen en honden. Vaak is dat te wijten aan miscommunicatie.

In de cursus kind-hond leert uw kind op een verantwoorde manier omgaan met uw hond. De cursus wordt afgestemd op de ontwikkelingsfase van uw kind.

Jonge kinderen tot een leeftijd van ongeveer 6 jaar blijken onvoldoende in staat een hond op emotie te beoordelen, wat vaak bijtincidenten tot gevolg hebben. Bij deze groep zal de nadruk liggen op het voorkomen van (bijt-) incidenten. Hierbij maak ik oa gebruik van De Blauwe Hond van het LICG. Samen gaan we op zoek naar verantwoorde activiteiten en zullen we die samen gaan leren. De cursus vindt plaats bij u thuis, zodat uw kind het geleerde direct in context ziet en kan oefenen. De cursus volgt u met uw hele gezin, zodat u het kind kunt ondersteunen in het leerproces.

Voor de oudere kinderen zal afhankelijk van hun inzicht, de cursus ingaan op het leren herkennen van de gemoedstoestand van uw hond. Daarnaast kunnen zij de hond simpele oefeningen gaan aanleren en bekijken we welke activiteiten zij met elkaar verantwoord kunnen doen en dit oefenen.

Vraagt u naar de mogelijkheden door contact op te nemen via info@dehondenhulp.nl

cursus