banner

 

 

 

 

 

 

Treibball

Treibball (=drijfbal) is het alternatief voor schapendrijven. Ipv schapen drijft uw hond nu gymnastiekballen in een goal. Treibball is vooral ontwikkeld als uitlaatklep voor werkhonden die in onze maatschappij hun ei vaak onvoldoende kwijt kunnen. Een hond met te veel energie, kan uit verveling ongewenst gedrag gaan vertonen.

Bij treibball werkt de hond los en kan zich op eigen tempo en kunnen bewegen. Ook de grootte van de bal wordt aangepast aan de hond. Dit is daarom een laag belastende sport en daardoor geschikt voor jong en oud. Honden vanaf de leeftijd van 4 maanden kunnen al treibball beoefenen. Treibball wordt daarom ook vaker als tussenstation gebruikt na een gevorderdencursus om even iets anders te doen of voor een agilitycursus omdat de hond daarvoor nog niet oud genoeg is. Daarnaast is het geschikt voor zowel een hond als een baas met een beperking. De hond loopt vrij en van de baas wordt weinig lichamelijke inspanning gevraagd. De inspanning is beperkt tot het inlopen van de hond en het meelopen naar een bal in de aanleerfase.

Treibball vraagt met name geestelijke inspanning van de baas. Bij treibball richten we ons op de zelfbeheersing van de hond en samenwerking tussen baas en hond. De baas leert zijn of haar hond lezen en anticiperen tijdens het spel.

Bij treibball zijn er twee varianten:

  1. de wedstrijdvorm, waarbij 8 ballen in een driehoek in het veld liggen. De hond en baas staan bij de goal. Mbv stem- en handgebaren of fluitsignalen zorgen de baas en hond er samen voor dat de ballen een voor een in de goal worden gedreven in een zo kort mogelijke tijd.
  2. de spelvariant, waarbij alles mogelijk is. Zoals de ballen op kleur of nummer drijven, ballen in een andere opstelling neerleggen, (samen) door een aantal poortjes lopen, of de bal door een tunnel drijven alvorens deze in de goal terecht komt.

Treibball kan zo gek worden gemaakt als gewenst en is daarom voor iedere combinatie baas-hond geschikt te maken.

Treibball wordt aangeboden als workshop, individueel of in groepsverband, maar ook in cursusvorm. Gezien de vele mogelijkheden neemt u voor meer informatie of vragen contact op via info@dehondenhulp.nl

treibball