banner

 

 

 

 

 

 

WIE BEN IK

Mijn naam is Kim Jacobs, woonachtig in het zonnige zuiden van Nederland.

Dieren hebben voor mij altijd al veel betekend. Ik heb door de jaren heen dwerghamsters, konijnen en chinchilla’s gehouden, maar een eigen hond bleef mijn grote wens. Na een lange periode van rondneuzen en asiels bezoeken, kregen twee schatten van honden bij ons een nieuwe thuis. Beide afkomstig uit een Belgisch asiel en beide met een minder florisant verleden. Door hen ben ik in de hondenwereld gerold.

In de wereld van cursussen miste ik altijd het hoe en waarom. Ik heb meer dan een jaar avonden zelf gepuzzeld, geƫxperimenteerd en nagedacht hoe ik ons seniortje kon vertellen dat wij zijn laatste huis waren, hij bij ons oud mocht worden en wat hij van ons nodig had om vertrouwen te krijgen. Dit heeft mij zo geboeid, dat ik me heb aangemeld bij de Martin Gaus Academie voor de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut. Dit is een deeltijd HBO-opleiding, erkend binnen de beroepsgroep.

In de afgelopen jaren heb ik naast het afronden van deze opleiding ook (internationale) workshops, lezingen en congressen gevolgd over allerlei thema’s zoals kind-hond, omgaan met angst(agressie), kalmerende signalen, speuren. Daarnaast ben ik gediplomeerd instructrice en treibball-instructrice, een opkomende hondensport in Nederland geschikt voor zowel honden als baasjes met een beperking.

Mijn enthousiasme en ervaringen de afgelopen jaren hebben ertoe geleid De Hondenhulp op te starten. Ik wil graag baasjes en hun honden verder helpen, samen op zoek gaan naar antwoorden, samen leren elkaar te begrijpen, samen genieten en hen daarin begeleiden.

Heeft u vragen, neemt u dan gerust contact met mij op: via info@dehondenhulp.nl

Groetjes
Kim Jacobs

ik